Η Ομάδα Ρίχτερ παρουσίασε μία πειραματική σκηνική σύνθεση με αφορμή την ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

Tο βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019 στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», γίναμε «μάρτυρες» της δολοφονίας μιας 17χρονης Ηρωίδας, της Ηρώς Κωσταντοπούλου, που δεν φοβήθηκε τους Ναζί «φωνάζοντας»: Μη μου κόβετε τη γλώσσα….Η Ηρώ δολοφονήθηκε με 17 σφαίρες όσο και η ηλικία της!!!

Η Ομάδα Ρίχτερ μάς παρουσίασε μία πειραματική σκηνική σύνθεση με αφορμή την ζωή και τον θάνατο της έφηβης αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου σε κείμενο της Νίκης Ανδρικοπούλου! Ένα κείμενο που σε «χτυπά» κατευθείαν στην ψυχή συνειδητοποιώντας ότι δυστυχώς έχουμε «ηττηθεί»!

«Ντροπή. Να θες να αλλάξεις τον κόσμο και να μην μπορείς. Ντροπή. Να θες να πεθάνεις και να μην μπορείς. Ντροπή. Να συνηθίζεις τον θάνατο κάθε μέρα. Τσουβάλια σώματα. Σκουπίδια λέξεις…»

 Η Μαρένια Καραγιάννη στο ρόλο της Ηρώς με μια «ευκολία» υποκριτικής από μαθήτρια στην εφηβεία, ανάμεσα στον φόβο και τον ηρωισμό!!!

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας μάς «πέταξε» στον κλειστό χώρο της Οδού Μέρλιν με τη δραματουργική του επιμέλεια κάνοντας και εμάς να «νιώσουμε» τον φόβο του σκοταδιού και της κλεισούρας!

Μια συγκλονιστική παράσταση προσαρμοσμένη βεβαίως στο πέτρινο κλειστό του τόπου τεχνών Χώρα! Το κέρδος; Η συνειδητοποίηση της «ήττας» μας…μήπως και έρθει η αντίδραση….ως παράδειγμα τη 17χρονη Ηρώ!!!

 

Κείμενο: Νίκη Ανδρικοπούλου

Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Μουσική: Δανάη Νίλσεν

Κίνηση: Βανέσα Σπινάσα

Video projections – photography: Πέτρος Δελλατόλας

Φωτισμός: Σεραφίνα Σιδέρη

Promo video: Κώστας Καραγιάννης

Ερμηνεύουν: Νίκη Ανδρικοπούλου, Μαρένια Καραγιάννη, Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Σκηνοθεσία: Ομάδα Ρίχτερ